Dé schoorsteenvegers uit Zeeland

Een schone, goed gereinigde schoorsteen; een veilig gevoel. Laat daarom uw schoorsteen vegen door de gediplomeerde schoorsteenvegers van B&E Reiniging uit Yerseke.

Het vegen van uw schoorsteen dient professioneel en nauwkeurig te gebeuren. Kies daarom voor de gediplomeerde schoorsteenvegers van B&E Reiniging. Onze schoorsteenvegers werken professioneel en volgens afspraak. Dit samen vormt uw garantie voor een schone schoorsteen en veiliger woonomgeving.

Laat uw schoorsteen minimaal één maal per jaar vegen

Als professionals bevelen wij u dit aan omdat onverbrande deeltjes in het rookkanaal ‘blijven hangen’ en zich aan de schoorsteenwand hechten (dit fenomeen wordt creosoot genoemd). Creosoot vat gemakkelijk vlam en kan een schoorsteenbrand veroorzaken. Daarom is minimaal één maal per jaar vegen eigenlijk een must!

Tip: U kunt de vorming van creosoot zoveel mogelijk voorkomen door schoon en droog hout te stoken en door te zorgen voor een optimale trek in uw rookkanaal.

Werkwijze B&E Reiniging

Indien mogelijk vegen wij uw schoorsteen van-boven-naar-beneden omdat dit, bewezen, de meest efficiënte werkwijze is. Deze werkwijze is in de meeste situaties wel en in een enkele situatie niet mogelijk. In voorkomenden gevallen zijn onze schoorsteenvegers uitgerust met veeggereedschap waarmee zij uw schoorsteen van-beneden-naar-boven kunnen vegen en ook dit naar volle tevredenheid.

Een goed begin is het halve werk

Alvorens wij beginnen met het vegen van uw schoorsteen zorgen wij ervoor dat uw interieur goed beschermd is tegen roet. Met speciale foam dichten wij uw rookkanaal volledig af zodat roet geen kans maakt om uw huiskamer binnen te dringen. Na het schoorsteenvegen wordt uw haard opgeruimd en netjes achtergelaten. U kunt weer veilig en vertrouwd stoken.

Veegbewijs voorkomt discussie

Na het schoorsteenvegen ontvangt u het B&E-Veegbewijs. Met dit veegbewijs kunt u in voorkomend geval aantonen dat uw schoorsteen goed is onderhouden en dat achterstelling onderhoud niet de oorzaak van een eventuele brand kan zijn. Bewaar uw veegbwijs op een veilige plek en wij hebben altijd een kopie van uw veegbewijs.

Veilig betalen via PIN

Via onze mobiele PIN-facilliteiten kunt u bij ons gewoon pinnen!